![[عکس: retinitis-pigmentosa-1.gif]](http://www.blindness.org/images/stories/retinitis-pigmentosa/retinitis-pigmentosa-1.gif)
![[عکس: normal-vision-1.gif]](http://www.blindness.org/images/stories/retinitis-pigmentosa/normal-vision-1.gif)
وی خاطر نشان کرد: یکی از شایعترین دلایل ایجاد آرپی این بوده که سلولها زودتر از موعد طبیعی میمیرند و به دلیل آنکه سلولها میمیرند، بینایی شخص کاهش مییابد. شایعترین علامت اولیه در آرپی، کاهش دید در تاریکی و مکانهای کم نور است. علامت دیگر آرپی،کاهش میدان بینایی است بدین معنی که دید فرد از طرفین و یا از بالا و پائین کاهش مییابد. آنچه در تمام انواع آرپی مشترک است طبیعت پیشرونده بیماری است.
نیکخو افزود: سرعت پیشرفت بیماری آرپی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی از انواع آرپی اشکال در خواندن متون چاپی و انجام کارهای دقیق وجود دارد. عوامل ارثی متفاوتی در ایجاد بیماری آرپی دخالت دارند. در همه انواع آرپی به توانایی واکنش شبکیه در مقابل نور آسیب میرسد. این مشکل میتواند از آسیب به قسمتهای مختلف شبکیه نظیر سلولهای استوانهای یا مخروطی و یا در اتصال بین سلولهای شبکیه ناشی شود. وی اذعان داشت: در بیشتر موارد علائم اولیه آرپی بین سنین ۱۰ الی ۳۰ سالگی بروز میکند. بسیاری از افراد مبتلا به آرپی دچار کاتاراکت (آب مروارید) میشوند. در عمل جراحی ناشی از آب مروارید بیمار هنوز به آرپی مبتلا است اما در صورتی که شبکیه زیاد آسیب ندیده باشد، دید محدودی به بیمار بازگردانده میشود. به دلیل ژنتیکی بودن آرپی ممکن است سندرومهای مختلفی نیز ایجاد کند از جمله سندروم آشر که فرد ضمن مبتلا به آرپی از نظر شنوایی نیز مشکل دارد.
وی گفت: در سالهای اخیر تحقیقات بسیاری به منظور دستیابی به روشی مطمئن انجام میگیرد. از جمله این روش ها کاشت دوربینی بسیار ریز ته چشم است تا به عصب بینایی فرد وصل شده و دید خوبی برای او فراهم کند. وی تصریح کرد: راههای درمانی دیگری نیز برای بیماری آرپی وجود دارد که فرد از طریق درک حس، حس به دست او منتقل میشود که این روش نیز با قراردادن دوربینی بر روی عینک بیمار انجام میشود زمانی که مانعی در مقابل فرد باشد، وسیلهای که به دست او بسته میشود نور از مانع رد شده و ضربهای به دست فرد وارد میکند و فرد متوجه شده و از طریق دوربین مشاهده میکند. سلولهای بنیادی نیز راهی دیگر است که در مراحل اولیه قرار دارد.
عرفاني - دبيرکل انجمن چشم پزشکي ايران از درمان آسيب هاي چشمي با استفاده از سلول هاي بنيادي در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر اين شيوه درماني، تقريبا در تمام مراکز چشم پزشکي استان ها قابل انجام است. دکترسيدحسن هاشمي، مجري طرح در گفت و گو با خراسان تصريح کرد: از اين روش مي توان براي درمان مبتلايان به بيماري هاي چشمي مانند سوختگي هاي شيميايي در جانبازان و افرادي استفاده کرد که مواد مذاب، اسيد و يا آهک وارد چشم آن ها شده و يا دچار مسموميت در محل کار شده اند. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: در اين گروه از بيماران، پوسته سطح جلويي چشم و يا پوسته سطح جلويي قرنيه از بين مي رود که يک لايه محافظي براي چشم است. حال مي توان با استفاده از سلول هاي بنيادي، لايه دفاعي سطحي چشم اين بيماران را ترميم کرد. بدين منظور مي توان سلول هاي بنيادي را از چشم ديگر فرد بيمار يا از بستگان درجه يک استخراج کرد و به چشم فرد بيمار پيوند زد. براي انجام اين عمل، تعدادي از سلول هاي سالم را به اندازه يک ميلي متر در يک ميلي متر از چشم سالم بر مي داريم و پس از ۲هفته کشت دادن در آزمايشگاه و تکثير، آ ن ها را به چشم بيمار پيوند مي زنيم. به گفته مجري طرح، هم اکنون اين شيوه در کلينيک هاي چشم پزشکي قابل انجام است و موفقيت زيادي نيز به همراه داشته است. دکترهاشمي تصريح کرد: استفاده از سلول هاي بنيادي باعث بينايي فرد نمي شود بلکه قسمتي را که مربوط به عصب بينايي است و در اثر حادثه دچار آسيب ديدگي شده و يا شبکيه افرادي را که دچار اختلال شده است، ترميم مي کند.
استفاده از سلول درمانی در نقص سلولهای بنیادی لیمبال سلولهاي بنيادي قرنيه، در ناحيه ليمبوس مسئول حفظ تماميت اپي تليوم قرنيه و هم چنين ترميم اپی يتليوم قرنيه در جراحات و حالات طبيعي هستند. زماني كه سلولهاي بنيادي ليمبوسي فاقد عملكرد باشند و يا در عملكرد صحيح خود دچار نقص شوند، سطح قرنيه توسط سلولهاي مشتق از بافت ملتحمه و از جمله سلولهاي جامي شكل پوشيده ميشود افزايش نفوذ عروق خوني به ناحيه قرنيه و التهاب متعاقب آن در نهايت منجر به بيماري نقص سلولهاي ليمبال ميگردد كه ديد بيمار را به شدت كاهش داده و يا حتي بيمار را نابينا ميكند. يكي از راهكارهاي درماني براي اين بيماران پيوند قرنيه به همراه پيوند حلقه ليمبوسي از چشم سالم است كه ضمن مشكلات مربوط به رد پيوند ميتواند منجر به ايجاد بيماري نقص سلولهاي بنيادي ليمبال در چشم سالم نيز گردد. كشت سلولهاي بنيادي ناحيه ليمبوس بر روي پرده آمنيون ايده جديدي براي درمان اين بيماران است در اين روش ابتدا يك بيوپسي يك تا دو ميليمتري از ناحيه ليمبوس تهيه شده و سپس سلولهاي بنيادي اين ناحيه بر روي پرده آمنيون كشت شده و به چشم بيمار پيوند زده ميشود. نتايج حاصل از اين مطالعه در مركز سلول درماني رويان نشان ميدهد كه اين روش براي بيمار عارضهاي در بر نداشته و از 8 بيمار مورد مطالعه در اين تحقيق 7 بيمار بعد از سه سال پيگيري از ديد مناسبي برخوردار بوده و تنه در يك بيمار به دليل مشكلات ايجاد شده پيوند مجدد انجام گرديد. اين روش در حال حاضر به صورت يك خدمت درماني به بيماران نيازمند ارائه ميشود.
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By LoxBlog :.